SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO Başkanı Burkay " Türk İş Dünyasının yüz akı referans eğitim merkezi ;Bursa Business School' dur" dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "2030 Vizyonu" için 57 bin üyenin desteğiyle hedeflere ulaşacaklarını belirtti. Burkay, Bursa'nın sanayi ve ticaretteki gücünü artıracak projelere devam edeceklerini söyledi. Bursa Business School'un "Türkiye'nin Davos'u" olduğunu vurgunlandı.+

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2025 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2025 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
BTSO Başkanı Burkay " Türk İş Dünyasının yüz akı referans eğitim merkezi ;Bursa Business School' dur" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının ortağıyla sanayi ve ticarete güç katanlarından birinin önemli projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, “2030 vizyonumuz çerçevesinde yeni hedeflerimize 57 bin üyemizden destek ve güçle hep birlikte ulaşacağız.” dedi.

BTSO Mart Ayı Olağan Toplantısı Toplantısı, iş dünyası yaşam boyu eğitim merkezi Bursa Business School'da toplantıların yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan İbrahim Burkay, ticaretteki küresel gidişat bir değişim ve dönüşüm sürecinin ayrıntılarını belirterek, "Dünyadaki değişim, 19. yüzyıldaki sanayi devrimi gibi önemli bir dönüm gidişatına işaret ediyor. Bugün ekonomi ve sanayi alanında her geçen gün daha önemli." dedi. Türkiye'nin başta savunma sanayi, uzay ve açılışlar olmak üzere son 20 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Burkay, "İşte bu atılımlar gerçekleştirilirken Türkiye'nin dönüşümü ve en büyük itici gücü de Bursa'mız oldu. Bursa, Türkiye'nin ekonomik gelişimini her zaman ilk beşte yer aldı ve büyük bir üretim merkezi olarak ön plana çıktı. Hem tarihi hem de modernlik anlayışıyla, Bursa, Türkiye'nin ekonomik hayatına devam etmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

“Hayal Gibi Görünen Projeleri Gerçekleştirdik”
Başkan Burkay, 2013 yılında 16. oluşturulan projeyle yola çıktıklarını, bugün makro düzeyde 60'ın üzerinde projeye imza attıklarına dikkat çekti. Bursa iş dünyasındaki büyüme ve ortak aklıyla hayal gibi görünen sistemlerin dönüştürülmelerini vurgulayan İbrahim Burkay, TEKNOSAB, GUHEM, BUTEKOM, Model Fabrika, Mutfak Akademi ve Bursa Business School gibi projelerle yalnızca yeni şeyler değil, Türkiye'nin ekonomik büyümeye gücünü gösterenleri, gösterdi: “Bundan 12 yıl önce birçok kişi için hayal gibi görünen projeler tek hayatta olabiliyor. Eğitim merkezimiz GUHEM, katma değerli üretime güç veren BUTEKOM ve Model Fabrika gibi projeler bugün Bursa'nın rekabet gücünü artıran, şehir ekonomisini yeni bir lige taşıyan yatırımlar haline geldi. BUTEKOM'da teknik tekstil mükemmeliyet merkezi ile başladık, daha sonra kompozit ve ileri teknolojiler ile mükemmeliyet merkezlerimizi hayata geçirmek. Aslında bu projeler, 57 bin üyemizin ortak başarısı. Şimdi bu başarıları daha da güçlendirecek yeni hedefler belirleniyor.”

“Bursa İşletme Okulu Türkiye'nin Davos'u”
İbrahim Burkay, "Bursa Business School, Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden biri. BTSO olarak Türkiye'nin en büyük yenilemelerinden birini gerçekleştirdik ve bu merkezi, iş dünyasının eğitim merkezi haline getirildik. Bursa Business School'da başlangıçta inşaattan, enerjiye, çevreden bilgisayara kadar uluslararası ve 20'den fazla zirve düzeni. Bu kutlamalarla Bursa Business School, Türkiye'nin Davos'u olması önemli bir adım atacak." diye konuştu.

“Sanayi Dijital Teknolojilerle Buluşmalı”
ekonomide yeni bir sermaye yapısının oluşmaya başladığına işaret eden Başkan Burkay, "Sanayileşme çok önemli, ama bunu sizle, yapay zeka ile birleştiriniz ayrı ayrı sonuçta artık imkansız hale gelecek. Yüksek teknolojiyle üretim yapacaksınız ama fasonculuktan kurtulamayacaksınız. İşte fasonculuktan kurtulmanın bir çıkışlarından bir tanesi bu. bir iş modeli oluşturmamız gerekiyor. Bu iş modelini oluşturamamamız durumunda başarılı olmamız mümkün değil.” diye konuştu. Başkan Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişim sermayesi yatırım fonu projesi ile yeni iş modelinin oluşturulduklarını dile getirdi.

“Türk İş Dünyasının Referans Eğitim Merkezi BBS
Stratejik Çalışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Kent ekonomisinin kazandığı için iş modellerine ihtiyaç duyulduğunu belirten İbrahim Burkay, "Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu yeni yönetim iletişim modellerini kurumsal ve olarak hayat katılmak komiteleri için tümlerimizle çalışıyoruz. Bugün, şükürler olsun, vizyonumuzu ve projelerimizi hayata geçirebileceğimiz en modernlara sahibiz. Türk iş referansı eğitim merkezi Bursa Business School da bu mekanlardan biri. diye konuştu.

Bursa'nın 2030 Vizyonu
Başkan Burkay, Bursa iş dünyasının ortağıyla sanayi ve ticaret gücünü katacak yeni projeler de hayata geçirmeye devam edeceğini belirterek, “Önümüzdeki süreçte 2030 vizyonumuzu, 57 bin üyemizden destek ve güçle hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi. Bu potansiyelin KOBİ OSB, Organize Ticaret ve Organize Konut Bölgeleri, Gıda İhtisas OSB ve Yeni Fuar Merkezi gibi hayata geçirilebileceğini vurgulayan Burkay, "Bu projeler, Bursa'nın sanayi ve ticaret altyapısını güçlendirirken, küresel rekabet gücümüzü de artıracak. Bursa'mızı yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli üretim, inovasyonu birileştirmek istiyoruz." dedi.

 

“Dönüşümün Hızı Artacak”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu, küresel ekonominin teknoloji odaklı sürekli bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını söyledi. Söz konusu gelişmelerin etkilerinin önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek düzeyde hissedildiğini söyleyen Dağlıoğlu, BTSO'nun İbrahim Burkay başkanlığında projelerle iş odaklı olmayı ifade ederek, "Önümüzde küresel dönüşümlerin daha derinden hissedeceğimiz bir dönem var. Dünya bu kadar hızlı değişirken Sayın Başkanımızın ve meclisimizin düşünmesi ile birlikte bizim de 2026-2030 dönemindei çok iyi olmamız gerekiyor. Sayın hesabımızın biraz daha taviz vererek, iş dünyamıza öncülük etmeye devam etmeyi arzuluyoruz." dedi.

“Üretilen Hizmetler Çok Değerli”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Başkanı  Osman Akın da Oda’da 20 yıldan bu yana meclis üyesi olarak görev yaptığını belirterek, “Özellikle 2013 yılından bu yana üretilen hizmetler hayallerimizin çok üzerinde. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde de başarılı projeler üretmeye Oda olarak devam edeceğiz. Sayın başkanımız İbrahim Burkay liderliğinde bugüne kadar yapılan çalışmalar çok değerli. Yeni süreci de Sayın Başkanımızla birlikte çok güzel projelerle geçireceğimize inanıyorum.” dedi. 

“BTSO'nun İş Modeli Cesaretin Ürünü”
Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi olarak, Bursa iş dünyasında dijital ortama katkı sağlayacak Veri Merkezi gibi oluşturmak bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Osman Akın, "Bu süreçte, Sayın Başkanımız projeye sahip çıktı Lojistik ve güçlü olanlar sundu. Başkanımızın Teknopark ve Veri Merkezi projelerini başta olmak üzere yeni iş modellerini hayata geçirmek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı Türkiye'de bu irade ve gücü gösteren sadece ilk kurum haline getirdi. Önemli vizyon belgesi, değerli Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza şükranlarımı sunuyorum. Gemiyi doğru insanlarla yüzdürmek gerekir ve iyi bir kaptan, fırtınalı dahi gemiyi limana yanaştırandır.” tasarruf kullanıldı.

“Yeni Bir Meydan Okumaya İhtiyacımız Var”
BTSO Meclis Üyesi ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emre Yıldız da KOBİ'lerin daha fazla ihracat yapabilmesi için planlı üretim üretimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kentin 2030 vizyonunda ihracatta ve Türkiye ekonomisinde daha yüksek ödeme alabilmesi için çok kritik iki hedef içeren Yıldız, "Bu projelerden biri KOBİ OSB, diğeri ise yeni fuar merkezi. Dünya değişirken Bursa'nın yeni bir 'hodri meydan' demeye ihtiyacı var. Sayın Başkanımızla birlikte umarım biz bu meydanları destekliyoruz." diye konuştu.

“Birbirinden Önemli Projelere İmza Attık”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda E-Ticaret ve Dijitalleşme Konseyi Başkanı İlker Özgüven, dijital dönüşüm konusunda iki dönemden bu yana önemli sorumluluklar üstlendiğini, BTSO'da İbrahim Burkay'ın elinde birbirinden önemli projelere imza attıklarını söyledi. İlker Özgüven, şunları kaydetti: "Sektörümüzün gelecek yıllarını şekillendirecek E-ticaret merkezleri, yurt dışı lojistik merkezi ve konsorsiyum yapılanması gibi bölünmüş bir çok proje bulunmaktadır. Tüm bu yürüttüğümüz projelerimiz ile ilgili olarak bizim ciddi bir yönetim desteğimize ve İbrahim Burkay başkanımızın yönettiğine vena var."

“Kalkınma ve Dönüşüm Kendiliğinden Gelişmiyor”
BTSO Meclis Üyesi ve AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, kalkınma ve çözüldüğünü söyledi: “Bunun için öncelikle güçlü bir vizyon ve bu vizyon hayata geçirilecek samimi bir çaba gerekiyor. Uygun bir iklim ve ekosistem oluşturmalıyız. Sayın Başkanımızın büyük çabaları ve vizyonuyla Bursa'da projeler hayata geçirildi. destek ve katkıları için kendisine ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum.”

 

“Bursa Uluslararası Ticarette Merkez Olabilir”
Meclis Üyesi Fahrettin Arabacı ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın tanıtımında hayattaki lojistik merkez noktasında Bursa'nın sanayi ve ihracat miktarının daha verimli hale geldiğini söyledi. Söz konusu durumda, Bursa'nın uluslararası ticaretinin bildiğin birisi haline getirme yolunda sağlam bir zemin oluşmasınu dile getiren Fahrettin Arabacı, "Vizyoner yaklaşımıyla şehrimize değer katan Sayın Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün sadece bu dönemde yapılanlar değil, gelecek dönemde Bursa'nın genel olarak daha ileri gitmesi için ortaya çıkma takdiri görüyoruz." tasarruf kullanıldı.

“İhracat Odaklı Projelerle Kimya Sektör İhracatı Katlandı”
BTSO Meclis Üyesi ve Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, BTSO'nun odaklı sektöre büyüme katkıya destek yaparak ihracat yaptığını söyledi: “Odamızın, Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilebildiği UR-GE projeleri, yurt dışı fuar organizasyonları ve alım heyetleri, sektörlerimize büyük güç katıyor. Kimya sektörü olarak bu projeleri en iyi şekilde uyguladığımızı düşünüyorum. Bunun karşılığında, 2013 yılında 142 milyon dolar olan ulaşımımız, 2024 yılında 848 milyon. Mimarı Sayın Başkanımız İbrahim Burkay'dır. Onun öncülüğünde sektörümüzde UR-GE faaliyetleri ile dünya çapında önemli bir ivme yakaladık.

 

“Otomotiv Sektörünün Dönüşümünde BTSO'nun Gücü”
BTSO Meclis Üyesi ve Otomotiv Konseyi Başkanı Rengin Eren ise otomotiv sektörünün dönüşüm sürecinde merkezde yer aldığını söyledi: "BTSO'nun projelerie destek, sektörümüz açısından büyük önem taşıyor.'de ilklerden biri olan ve AB fonları ile hayata başlamak üzere Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi başta olmak üzere, sektörümüz adına başlattığımız tüm projeleri, Sayın Başkanımızın 2030 hedefimize ulaşarak başarıyla tamamlayacağımıza teşekkür ediyoruz. Bu doğrultuda, sektörümüz ve şahsım Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay'a katılıyorum."

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.